Lenf Kanseri Tedavisi Ankara

    Lenf kanseri tedavisi Ankara, tıp dilinde lenfoma olarak bilinen beyaz kan hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde çoğalması ile gelişen hastalıktır. Lenf kanseri, günümüzde en başarılı tedavi sürecine sahip olan kanser hastalıklarından biri haline gelmiştir. Bu tedavi sürecinde kemoterapi, radyoterapi (ışın tedavisi) ve immünoterapi gibi uygulamalara başvurulabilmektedir.

    Yazımızın devamında ‘’Lenf kanseri tedavisi ne kadar sürer?’’, ‘’Lenf kanseri tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Lenf kanseri nasıl anlaşılır?’’ ve ‘’Lenf kanseri belirtileri nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara lenf kanseri tedavisi hakkında detaylı bilgi için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Lenf Kanseri Nedir?

    Lenf kanseri, lenfosit adı verilen beyaz kan hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde çoğalması ile gelişen bir kanser hastalığıdır. Neredeyse tüm hücreler gibi lenfositlerin de hücre çekirdeklerinde; onlara ne zaman, ne sıklıkla ve kaç defa bölüneceklerini dikte eden genetik kodlar bulunur. Ancak bu genetik kodlar, çeşitli etmenler nedeniyle zarar görebilir ve lenfositler kontrol mekanizmalarını yitirebilir. Bu da hızlı bir şekilde çoğalmalarına ve kansere yol açmalarına neden olur.

    Lenf Kanseri Neden Olur?

    Lenf kanseri, ilerleyen yaşa, bağışıklık sistemi hastalıklarına ve genetik etmenlere bağlı olarak gelişebilir. Bununla birlikte radyasyon ve kimyasal maruziyetinin de lenf kanserine neden olabileceği bilinmektedir. Aynı şekilde HİV enfeksiyonları gibi bağışıklık sistemine zarar veren üçüncü hastalıklar da lenf kanseri gelişim riskini arttırabilmektedir.

    Lenf Kanserinin Belirtileri Nelerdir?

    Lenf kanseri belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:

    • Boyun, koltuk altı ve kasık bölgesi gibi noktalarda lenf nodu şişmesi.
    • Sürekli yorgun hissetmek.
    • Açıklanamayan kilo kaybı.
    • Karın ağrısı.
    • Göğüs ağrısı.
    • Nefes darlığı.
    • Gece terlemeleri.

    Lenf kanserinin belirtileri bu şekilde sıralanabilir. Bu belirtiler, pek çok farklı hastalık nedeniyle de gelişebilirler. Bu yüzden hasta yalnızca belirtilere bakarak, kendi kendine teşhis koymamalı ve kesin teşhis için mutlaka bir hematoloji doktoru ile iletişime geçmelidir.

    Lenf Kanseri Nasıl Anlaşılır?

    Boyun, koltuk altı ve kasık bölgesi gibi bölgelerinde lenf bezi belirginleşmesi bulunan bireyler lenf kanserinden şüphelenebilirler. Ancak yalnızca buna bakarak lenf kanseri teşhisi koymak mümkün değildir. Çünkü bahsi geçen şikayet basit lokal enfeksiyonlardan, solunum yolu enfeksiyonlarına kadar pek çok etmenden meydana gelebilir. Lenf kanserinin kesin teşhisi için özel kan testleri, biyopsi raporlamaları ve gelişmiş görüntüleme teknikleri gerekir. Lenf kanseri şüphesi üzerine başvurduğunuz hematoloji uzmanı, bu testleri uygun sıra ile gerçekleştirecek, test sonuçları ile elde edilen verileri karşılaştıracak ve uygun tanıyı koyacaktır.

    Lenf Kanserinde Erken Teşhisin Önemi Nedir?

    Tüm kanser hastalıklarında olduğu gibi lenf kanserinde de erken teşhis oldukça önemlidir. Erken teşhis edilen lenf kanseri, kanserli hücreler henüz farklı organlara/sistemlere yayılma özelliği edinmeden önce tedavi edilebilir. Böylece tedavi hasta için çok daha konforlu, sağlıklı ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

    Lenf Kanseri Tedavisi Mümkün Mü?

    Lenf kanserini tedavi etmek mümkündür. Hatta günümüzde bu tedavi yüksek başarı oranı ile sağlanır ve hastalar çoğu zaman 6 ay içerisinde tedavilerini tamamlayarak normal yaşamlarına dönebilirler. Bu yüzden lenf kanseri vakalarında hastaların, doktorları tarafından hazırlanan özel tedavi planlamasına uyması, tedavilerini aksatmaması çok önemlidir.

    Lenf Kanseri Tedavisi Başarı Oranı Nedir?

    Lenf kanseri, modern teknikler yardımı ile tedavi başarısı en yüksek olan kanser hastalıklarından biridir. Öyle ki güncel radyoterapi ve kemoterapi teknikleri sayesinde lenf kanserinin tedavi başarısı, bazı lenf kanseri türlerinde %95’e kadar ulaşmıştır. Ancak elbette, daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi bu tedavinin başarısı lenf kanserinin türüne ve kanserin ne kadar erken teşhis edildiğine göre değişiklik gösterebilmektedir. Elbette hastanın genel sağlığı, yaşı vb. etmenler de tedavi başarısını etkileyebilmektedir.

    Lenf Kanseri Tedavisi Kaç Ay Sürer?

    Lenf kanseri tedavisi genellikle 6 ay kadar sürmektedir. Bununla birlikte tedavinin süresi, kanserin ilerleme durumuna, başvurulan tedavi yöntemlerine ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Doktorunuz teşhis sonrası size özel bir tedavi planlaması hazırlayacak ve sizi lenf kanseri tedavisinin tahmini süresi hakkında detaylı olarak bilgilendirecektir.

    Lenf Kanseri Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Lenf kanseri tedavisi kapsamında farklı uygulamalara başvurulabilir. Bu tedavilerin başında kemoterapi gelmektedir. Birkaç ay boyunca, kürler halinde uygulanan kemoterapi uygulaması ile kanserli hücrelerin yok edilmesi amaçlanır. Lenf kanseri tedavisinde başvurulan bir diğer uygulama ise radyoterapidir. Radyoterapi (ışın tedavisi), kanserli hücreleri yok etmek, çoğalmalarını önlemek ve tümör oluşumuna engel olmak için gerçekleştirilir. Lenf kanserinin tedavi sürecine günümüzde, immünoterapi isimli bağışıklık sistemi güçlendirici tedavi de eşlik edebilir. Bu tedavi, bağışıklık sisteminin yeniden organize edilmesini, kanser hücrelerine karşı güçlenmesini ve bu kanserli hücrelerle etkili bir şekilde mücadele edebilmesini sağlar.

    Bu tedaviler sırasında (spesifik olarak kemoterapi uygulaması sırasında) kemik iliğinde yer alan ve yeni kan hücreleri üreten hücreler de zarar görebilir. Bu yüzden kemoterapi uygulamasından sonra hastaya kemik iliği nakli yapılması gerekebilir. Konu hakkında detaylı bilgi için sitemizde bulunan Kemik İliği Nakli isimli içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

    Ankara Lenf Kanseri Tedavisi Fiyatları

    Ankara lenf kanseri tedavisi fiyatları, tedavinin detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button