Kronik Lenfositik Lösemi Ankara

    Kronik lenfositik lösemi Ankara, lenfosit isimli kan hücrelerinin normalden çok daha fazla sayıda üretilmesi ile karakterize olan kronik bir lösemi türüdür. Yazımızın devamında ‘’Kronik lenfositik lösemi tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Kronik lenfositik lösemi tedavisi ne kadar sürer?’’, ‘’Kronik lenfositik lösemi bitkisel olarak tedavi edilebilir mi?’’ ve ‘’Kronik lenfositik löseminin belirtileri nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara kronik lenfositik lösemi tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Kronik Lenfositik Lösemi Nedir?

    Kronik lenfositik lösemi, lenfosit adı verilen beyaz kan hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıyla ortaya çıkan ve yavaş ilerleyen bir lösemi türüdür. Kronik lenfositik lösemide, henüz olgunlaşmamış olan, anormal lenfositlerin sayısı hızla artar. Bu hücreler kemik iliğinde, kanda veya lenf düğümlerinde bulunabilirler. Bu hücrelerin sayısı arttıkça normal ve sağlıklı olan beyaz kan hücrelerinin üretimi yavaşlar. Bu da bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olur.

    Kronik lenfositik lösemi, en yaygın kronik lösemi türlerinden biridir. Kronik lenfositik lösemi genellikle 60 yaş üstü bireylerde görülse de her yaştan yetişkin bireyde ortaya çıkabilir. Erkeklerde, kadınlara kıyasla bir miktar daha yaygındır. Kronik lenfositik lösemi hastası olan bireyler, akut lösemi hastalarına kıyasla daha geç belirti deneyimlerler.

    Kronik Lenfositik Lösemi Neden Olur?

    Kronik lenfositik löseminin nedenleri arasında şunlar yer alır:

    • Genetik aktarım.
    • Kromozom anormallikleri veya kromozomal değişiklikler. Mesela 13q ve 17p delesyonları.
    • Kimyasal maruziyeti.
    • Radyasyon maruziyeti.
    • Yaşlanma.

    Kronik lenfositik lösemi nedenleri bu şekilde sıralanabilir.

    Kronik Lenfositik Lösemi Belirtileri Nelerdir?

    Kronik lenfositik lösemi hastaları, uzun bir süre belirti deneyimlemeyebilirler. Bu hastalığın belirtileri genellikle hafif ölçekli olarak kendilerini gösterir ve yavaş yavaş şiddetlenirler. Kronik lenfositik lösemi belirtileri arasında yorgunluk, halsizlik, tekrarlayan enfeksiyonlar, lenf düğümlerinde şişlik ve karaciğer veya dalakta büyüme yer alır. Hastaların ciltleri kolayca morarabilir. Diğer lösemi türlerinde olduğu gibi hastalar gece terlemesi, nedeni bilinmeyen kilo kaybı ve kolay kanama gibi şikayetler deneyimleyebilirler.

    Kronik Lenfositik Lösemi Evreleri Nelerdir?

    Kronik lenfositik lösemi evreleri şunlardır:

    • Evre 0: Hastalığın düşük riskli olduğu evredir. Bu evrede kanda artışa geçmiş olan lenfosit sayısı tespit edilebilir.
    • Evre 1 – Evre 2: Bu evrelerde lenf düğümleri, dalak veya karaciğer etkilenmiş olabilir.
    • Evre 3 – Evre 4: Bu evreler yüksek risklidir ve bireyde anemi, trombositopeni gibi durumlar gözlenebilir.

    Kronik lenfositik löseminin evreleri bu şekilde sıralanabilir.

    Kronik Lenfositik Lösemi Yaşam Süresi Ne Kadar?

    Kronik lenfositik lösemi hastalarının yaşam süresi, hastalığın evresine, hastanın genel sağlık durumuna ve tedaviye verilen yanıta bağlı olarak değişir. Erken evre KLL hastaları, yıllarca, hatta on yıllarca belirti deneyimlemeden yaşayabilirler ve yaşam süreleri genellikle normaldir. Ancak, hastalık ilerleyip daha yüksek riskli evrelere ulaştığında yaşam süresi kısalabilir. Modern tedaviler ve hedefe yönelik terapiler, birçok hastada, hastalığın kontrol altına alınmasına ve yaşam süresinin uzatılmasına yardımcı olmaktadır.

    Kronik Lenfositik Lösemi Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Kronik lenfositik lösemi tedavisi kapsamında gerçekleştirilen kemoterapi uygulamaları genellikle 6 aydan daha kısa sürerler. Bununla birlikte kemoterapi tedavisine farklı uygulamalar eşlik edebilir veya kemoterapi sonlandıktan sonra farklı tedavi işlemlerine ihtiyaç duyulabilir. Doktorunuz, kişiye özel bir tedavi planlaması hazırladıktan sonra sizi/hastanızı tedavinin süresi hakkında detaylı olarak bilgilendirecektir.

    Kronik Lenfositik Lösemi Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Kronik lenfositik lösemi tedavisi kapsamında en sık başvurulan uygulama kemoterapi uygulamasıdır. Bu uygulama sırasında kanser hücrelerini öldürmek amacıyla hastaya damar yolundan kimyasal ilaçlar verilir. Kemoterapi uygulaması genellikle 6 ay kadar devam eder.

    Kronik lenfositik lösemi tedavisi kapsamında başvurulan bir diğer tedavi işlemi ise hedefe yönelik tedavi olarak bilinir. Bu tedaviler sırasında hastaya, kanser hücrelerinin sahip olduğu spesifik proteinleri hedef olan ve ağız yolu ile alınan ilaçlar reçete edilir. İleri evre hastalarda kök hücre nakline de başvurulabilir.

    Kronik Lenfositik Lösemide Bitkisel Tedavi Var Mı?

    Kronik lenfositik löseminin bilinen herhangi bir bitkisel tedavisi yoktur. Elbette çeşitli bitkisel çaylar, gıdalar (öncesinde doktora danışıldığı takdirde) hastanın genel sağlığına küçük de olsa katkı sağlayabilir. Ancak bilinen hiçbir bitkisel kür, ekstrakt veya ‘’ilaç’’ kronik lenfositik lösemi gibi kompleks bir hastalığı tedavi etmek için yeterli değildir.

    Hastalar doktorlarına danışmadan hiçbir bitkisel ilaç kullanmamalıdır. Bitkisel ürünler, bazı bireylerde son derece ciddi alerjik reaksiyonlara (anafilaksi gibi) neden olabilir.

    Ankara Kronik Lenfositik Lösemi Tedavisi Fiyatları

    Ankara kronik lenfositik lösemi tedavisi fiyatları, tedavinin detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button