Kök Hücre Tedavisi Ankara

    Kök hücre tedavisi Ankara, dokuları onarmak ve dokulara yeniden işlev kazandırmak amacıyla yapılan bir tedavidir. Yazımızın devamında ‘’Kök hücre tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Kök hücre tedavisi nerede yapılır?’’, ‘’Kök hücre tedavisinin yan etkileri nelerdir?’’ ve ‘’Kök hücre tedavisi ne kadar sürer?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara kök hücre tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Kök Hücre Nedir?

    Kök hücreler, vücuttaki pek çok farklı hücre tipine dönüşme yetisi olan, rejeneratif tıp alanında sıklıkla kullanılan özel hücrelerdir. Kök hücreler, embriyonik dönemde vücut dokularının meydana gelmesini sağlarlar. Yetişkinlik döneminde ise bu özel hücreler, vücut dokularının yenilenme ve onarım sürecine katkı sağlarlar. Kök hücreler hem bölünebilir hem de kas hücresi, sinir hücresi veya kan hücresi gibi hücrelere dönüşebilirler.

    Kök hücreler genellikle kemik iliğinden, kordon kanından veya yağ dokusundan elde edilirler. Elde edilen kök hücreler bireyin kendi dokularını onarmak ve yenilemek amacıyla kullanılabilir.

    Kök Hücre Tedavisi Nedir?

    Kök hücre tedavisi, hastalıklı, zarar görmüş ve görevlerini yerine getiremeyen dokuları onarmak, bu dokuları yenilemek amacıyla kullanılan bir tedavidir. Kök hücre tedavisi, günümüzde tıbbın pek çok alanında, onlarca hastalığın tedavisinde aktif olarak kullanılmaktadır. Ancak en çok da kemik iliği hastalıklarının, kanser hastalıklarının ve nörolojik bozuklukların tedavisi konusunda umut vaat etmektedir.

    Kök Hücre Tedavisi Ne İşe Yarar?

    Kök hücre tedavisi, hasarlı dokuların onarılmasına, yenilenmesine, hastalıkların ilerlemesinin durdurulmasına ve bireyin yaşam kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olur. Özellikle de kemik iliği hastalıklarının, kanserlerin, otoimmün hastalıkların ve nörolojik hastalıkların tedavisinde aktif olarak kullanılır. Kök hücreler, daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi, farklı hücre tiplerine dönüşme özelliğine sahiptir. Bu özellikleri sayesinde, iyi bir iyileşme mekanizmasına sahip olmayan veya bu mekanizmaları ideal bir şekilde çalışmayan dokuları bile yenileyebilir, iyileştirebilirler.

    Kök Hücre Tedavisi Yan Etkileri Nelerdir?

    Kök hücre tedavisi, genel olarak ciddi bir yan etkiye veya komplikasyona sahip değildir. Bu uygulama, çoğu zaman hastanın kendi vücudundan alınan kök hücreler ile yapılır. Bu yüzden de hastanın vücudu bu hücreleri büyük oranda kabul eder. Ancak yine de tedavi bölgesine hafif bir kızarıklık ve geçici (hafif) bir ağrı hissi meydana gelebilir.

    Kök Hücre Tedavisi Ne Kadar Sürede Etki Eder?

    Tedavi sonrasında kök hücrelerin etkinlik kazanabilmesi için bir süre beklenmelidir. Bu süre hastadan hastaya değişebilir. Ancak belirgin sonuçlar genellikle tedaviyi takip eden 3-4 hafta sonra hissedilmeye başlanır.

    Kök Hücre Tedavisi Nerede Yapılır?

    Kök hücre tedavisi, konu üzerine uzman hematoloji doktorları barındıran özel hastanelerde, kliniklerde ve üniversite hastanelerinde yapılabilir.

    Kök Hücre Tedavisi Kaç Seans Yapılır?

    Kök hücre tedavisinin seans sayısı, hastalığın türüne, kullanılan kök hücrelerin türüne ve benzer detaylara göre değişiklik gösterebilir. Akut hastalıkları veya yaralanmaları tedavi etmek için yapılan kök hücre tedavisi tek seans ile tamamlanabilir. Ancak daha uzun süreli olan, kronik seyreden hastalıklar için kök hücre tedavisinin birden fazla defa tekrarlanması gerekebilir. Doktorunuz bu konu hakkında gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır.

    Kök Hücre Tedavisini Devlet Karşılıyor Mu?

    Kök hücre tedavisi gibi uygulamalar, belli şartlar altında devlet tarafından karşılanabilir. Ancak elbette bu, uygulamanın nerede yapıldığına ve hastanın uygulamaya duyduğu gereksinime göre değişebilir.

    Kök Hücre Tedavisi Ne Kadar Sürer?

    Kök hücre tedavisinin süresi, kök hücrenin nereden toplandığına ve benzer etmenlere göre değişebilir. Daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi kök hücreler, yağ dokusundan, periferik kandan, kordon kanından veya kemik iliğinden toplanabilirler. Kök hücre toplama işleminin ve tedavinin geri kalanının süresi, kök hücrelerin nereden alındığı gibi faktörlere bağlı olarak değişir.

    Kök Hücre Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Kök hücre tedavisi üç aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamaların ilkinde kök hücreler, bireyin veya donörün kemik iliğinden, yağ dokusundan veya periferik kanından toplanmaktadır. İkinci aşamada toplanan hücreler, onlarla birlikte alınan maddelerden ayrıştırılmakta ve tedaviye hazır hale getirilmektedir. Üçüncü aşamada ise hazır hale getirilmiş olan kök hücreler, damar yolu ile hastaya verilmektedir. Böylece kök hücre tedavisi tamamlanmaktadır.

    Ankara Kök Hücre Tedavisi Fiyatları

    Ankara kök hücre tedavisi fiyatları, tedavinin detaylarına göre değişiklik gösterebilir.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button