Hematoloji Uzmanı Ankara

    Hematoloji uzmanı Ankara, kan hastalıklarının teşhis ve tedavi süreci ile ilgilenen tıp doktorudur. Kronik yorgunluk, anormal kanamalar, kansızlık, sık sık hasta olma, büyümüş lenf düğümleri ve kontrolsüz kilo kaybı gibi şikayetlere sahip olan bireyler hematoloji uzmanlarına başvurabilir. Böylece şikayetlerinin hangi nedenden kaynaklandığını öğrenebilir ve tedavi olabilirler.

    Yazımızın devamında ‘’Hematoloji uzmanı muayenesi ağrılı mı?’’, ‘’Hematoloji uzmanı muayenesi ne kadar sürer?’’, ‘’Hematoloji uzmanı hangi hastalıkları tedavi eder?’’ ve ‘’Hematoloji uzmanı neye bakar?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara hematoloji uzmanı tedavileri hakkında detaylı bilgi için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Hematoloji Uzmanı Kimdir?

    Hematoloji uzmanı, 6 yıllık tıp eğitiminin ardından 4 yıl boyunca iç hastalıkları alanında, daha sonra ise 3 yıl boyunca hematoloji alanında yüksek öğrenim almış olan tıp doktorudur. Hematoloji uzmanları, kan, kemik iliği ve lenfatik sistem; bunları ilgilendire hastalıklar, bu hastalıkların teşhisi ve tedavi süreçleri ile alakalı öğrenim alırlar. Bu sayede başta lösemi, lenfoma, anemi ve pıhtılaşma problemleri olmak üzere hematoloji alanıyla alakalı tüm hastalıkları teşhis edebilir, bu hastalıklara yönelik kişiye özel tedaviler planlayabilirler.

    Hematoloji Uzmanı Neye Bakar?

    Hematoloji uzmanı, kan, kemik iliği ve lenfatik sistemle ilgili hastalıkların tanı, tedavi ve takibiyle ilgilenir. Bu uzmanlar, anemi, lösemi, lenfoma, multipl miyelom gibi kanser türleri, kanama bozuklukları (hemofili, trombositopeni) ve pıhtılaşma sorunları (derin ven trombozu, pulmoner emboli) gibi hastalıkları teşhis eder ve tedavi eder. Ayrıca, kanın yapısal ve işlevsel bozukluklarını inceleyerek hastaların genel sağlık durumunu değerlendirir. Kemik iliği biyopsisi, kan testleri, genetik testler gibi tanı araçlarını kullanarak hastalığın seyrini izler ve tedavi planını belirler. Hematoloji uzmanları, kemik iliği nakli gibi ileri tedavi yöntemleri konusunda da uzmandır ve hastaların bu tedavilere uygun olup olmadığını değerlendirir.

    Hematoloji Uzmanı Hangi Hastalıkları Tedavi Eder?

    Hematoloji uzmanı şu gibi hastalıkları tedavi edebilir:

    • Lösemi.
    • Akut miyeloid lösemi.
    • Kronik lenfositik lösemi.
    • Multipl miyelom.
    • Hodgkin lenfoma
    • Non-hodgkin lenfoma.
    • Aplastik anemi.
    • Trombosit yüksekliği.
    • Derin ven trombozu.
    • Damar tıkanıklığı.

    Hematoloji uzmanları bu gibi hastalıkları teşhis edebilir, bu hastalıklara yönelik özel tedavi planlamaları hazırlayabilir ve bu tedavileri uygulayabilirler. Bahsi geçen hastalıklar hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan diğer içerikleri inceleyebilirsiniz.

    Hematoloji Uzmanı Hangi Tedavileri Yapar?

    Hematoloji uzmanları, hastalarının ihtiyaçları doğrultusunda pek çok medikal veya cerrahi tedavi gerçekleştirebilirler. Bu tedaviler arasında ilaç uygulamaları, kök hücre tedavisi gibi rejeneratif tıp uygulamaları, splenektomi gibi cerrahi operasyonlar yer alır. Aynı zamanda hastalarına özel tedavi planlamaları yapabilir, kemoterapi ve radyoterapi gibi tedavi süreçlerini yönetebilirler.

    Hematoloji Uzmanı Randevusu Nasıl Alınır?

    Hematoloji uzmanı randevusu almak isteyen bireyler, başvurmak istedikleri doktorun internet sitesini ziyaret edebilirler. Bu sitede yer alan iletişim bilgilerini kullanarak doktorları ile iletişime geçebilir, uygun bir tarihe randevu alabilirler.

    Hematoloji Uzmanı Muayenesi Ağrılı Mı?

    Hematoloji uzmanı muayenesi ağrılı değildir. Çoğu zaman bu gibi muayene uygulamaları sırasında hastanın ağrı hissedebileceği bir işleme başvurulmaz. Eğer böyle bir işleme başvurulacaksa doktor öncesinde gerekli önlemleri alır, yapılacak uygulamanın türüne göre lokal anestezi gibi seçenekleri değerlendirir. Böylece muayene/tedavi süreci hasta için ağrısız ve konforlu bir şekilde tamamlanmış olur.

    Hematoloji Uzmanı Muayenesi Ne Kadar Sürer?

    Hematoloji uzmanı muayenesi genellikle 30 dakika içerisinde tamamlanmış olur. Ancak bazı durumlarda muayene çok daha kısa sürede tamamlanabilir veya 30 dakikadan daha uzun sürebilir.

    Hematoloji Uzmanı Muayenesi Nasıl Olur?

    Hematoloji uzmanı muayenesi sırasında ilk olarak doktor, hastasının şikayetlerini dinler. Ardından ise hastasının var olan tanılarını, hastalık geçmişini ve ailesinin hastalık geçmişini inceler. Böylece olası riskli durumları belirlemiş olur. Bu süreçte hastasının şikayetlerine bağlı olarak fiziksel muayene de gerçekleştirebilir.

    Muayene sürecinin ilk adımında elde ettiği veriler teşhis koyması için yeterli ise teşhisi gerçekleştirir ve tedavi planlaması yapar. Eğer bu veriler teşhis için yeterli değilse kan tetkikleri, görüntüleme uygulamaları vb. ileri teşhis işlemleri isteyebilir. Akabinde ise bu testlerden gelen verileri inceler ve hastasının ihtiyaçlarına yönelik özel bir tedavi planlaması hazırlar

    Ankara Hematoloji Uzmanı Muayene Ücreti

    Ankara hematoloji uzmanı muayene ücreti, muayenenin detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir.

    Doktora Sorun!
    Call Now Button